Raport Social Media in 2013

Posted by on 10 November 2013 in Blog | 0 comments

Cu cativa ani buni in urma vorbeam de ce impact mare il va avea Social Media asupra marketingului si a strategiei de dezvoltare online. Ei bine, se pare ca nu ne-am inselat, deoarece fiecare brand si-a integrat in strategia de marketing si retelele sociale.
In Romania, Facebook a ajuns la aproape 7 milioane de utilizatori (6.600.000 arata ultima numaratoare facuta de catre FaceBrands.ro), iar la nivel mondial, peste 1,26 miliarde de oameni au cont de Facebook, peste 50% din ei verificandu-si profilul zilnic.

Retelele sociale nu mai sunt doar o modalitate de a te conecta cu clientii deja existenti, ci si o unealta buna de customer acquisition.

Cateva lucruri importante de retinut:

  • Sistemul de reclame al Facebook s-a dezvoltat foarte mult in ultimul an, fiind optimizat sa arate reclamele si mai targetat, avand o multime de noi tool-uri precum Boost Post, Power Editor, Partner Categories, FBX – Facebook Retargeting, Conversion Tracking, control al Audientelor, Domain Sponsored Stories etc..
  • Toate canalele de social media pot fi analizate si folosite mult mai eficient, salvand mai multe informatii despre utilizatori.
  • Experienta pe dispozitivele mobile a fost imbunatatita major, crescand si engagement-ul utilizator-retea sociala, aproape fiecare retea sociala avand pe langa aplicatia dedicata smartphone-urilor si un site mobil foarte accesibil.
  • Aproape 70% din utilizatorii Instalagram sunt de sex feminin.
  • 70% din utilizatorii Google+ sunt de sex masculin.
  • Tumblr este o retea placuta de adolescentii si tinerii adulti ce simt nevoia sa se exprime, reteaua permitandu-le sa aiba propriul colt de internet si sa relationeze cu alti tineri asemanatori lor.

Avem sa va prezentam un infografic foarte interesant, realizat de un forum mare de afiliere din lume.

raport social media in anul 2013

 

Ati gasit acest articol interesant?

Distribuiti articolul prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>