Cum ne listam firma in Google Places?

Posted by on 15 December 2011 in Blog | 1 comment

In primul rand, vreau sa explic pe scurt ce este Google Places. Google Places este sectiunea din Google care atribuie hartilor Google locuri interesante (firme, hoteluri, cafenele, localuri etc…), astfel incat oamenii care folosesc un calculator sau un telefon mobil sa gaseasca mai usor locurile pe care le cauta.

Listarea in Google Places este gratuita si este foarte folositoare celor care vor sa va faca o vizita la birou/sediu/magazine folosind Google Maps. Listarea in Google Places ajuta si din punct de vedere al optimizarii SEO, asta din cauza hartii care este plasata in dreapta rezultatelor si a adresei alaturi de un numar de telefon sub rezultatul cautarii site-ului dvs.

Un exemplu concret este listarea acestui site dupa cautarea “web consulting”:

Google Places Web Consulting

Sa trecem deci, la tutorialul propriu-zis: Cum ne listam firma in Google Places?

Primul si singurul pas important este sa intram pe www.google.ro/places.
*Listarea in Google Places poate necesita un cont Google!

Odata intrati pe Google/Places, selectam adaugarea unei noi companii (locatii).

In pagina nou deschisa, va trebui sa completati detaliile firmei (Numele acesteia, Adresa, Numarul de telefon, Site (daca exista), O scurta descriere) precum si categoriile in care se incadreaza firma dvs.

Succes!

Ati gasit acest articol interesant?

Distribuiti articolul prietenilor:

One Comment

 1. Buna ziua,

  nu stiu daca am nimerit unde trebuia, dar daca nu va rog sa-mi comunicati. As dori sa fac un site pentru firma noastra, incl. adrese de mail.

  Va rog sa ma contactai.
  Multumesc,

  Cu stima
  Fulop Anna-Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>