Am introdus codurile QR pentru cei cu smartphone-uri

Posted by on 02 February 2012 in Blog | 0 comments

coduri QR
Incepand de astazi, toate paginile cu servicii au fost imbunatatite folosind coduri QR (Quick Response codes), in special pentru cei ce detin smartphone-uri. Odata scanate, codurile descifreaza rapid un SMS, prin care potentialii clienti pot cere cotatii gratuite.

Desi codurile QR sunt folosite frecvent in tari precum Anglia, Statele Unite, Canada, cred ca putem spune ca suntem prima agentie interactiva din Romania care a implementat codurile QR pentru a oferi potentialilor clienti sansa de a ne contacta in doar cateva secunde, printr-o metoda intre telefon si mail, si anume SMS.

Codurile QR au fost create inca din 1994, de catre o subsidiara a Toyota, pentru a tine evidenta masinilor in timpul productiei. In timp, aceste coduri s-au dovedit mai eficiente decat codurile de bare traditionale, avand o capacitate de stocare mult mai mare – pana la 7089 de caractere numerice si aproape 3000 de caractere binare de 8 biti. Uimitor, asa-i?

In ultimul timp, majoritatea dintre noi avem telefoane capabile de mai multe lucruri decat vorbitul la telefon. Toate telefoanele destepte precum cele cu Android, iPhone, Blackberry sau cele cu Windows Phone 7 au mici programele incorporate pentru a citi codurile QR.

Cred ca este o imbunatatire pe care ar trebui sa o faca toate magazinele online, si este o tehnologie care ar trebui aplicata in mai multe domenii pentru a salva timp si bani.

Ati gasit acest articol interesant?

Distribuiti articolul prietenilor:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>